Strip
Nederlands
Titel
Op pad met Marco Polo
Auteur
Geronimo Stilton
Scenarist
Demetrio Bargellini
Illustrator
Giuseppe Facciotto Davide Turotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sulle tracce di Marco Polo
Editie
2
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2009
48 p. : ill.
ISBN
9789054616191 (gebonden) 9789054616214 (paperback)

Besprekingen

Vierde album van de serie 'Een reis door de tijd' met als hoofdpersoon Geronimo Stilton, de bekende uitgever van de krant De Wakkere Muis. Opnieuw dreigen de Piratenkatten de geschiedenis in hun voordeel te gaan veranderen. Ze willen het dagboek van Marco Polo stelen en in hun voordeel wijzigen; dus reizen Geronimo, journaliste Pattie Spring, Benjamin en Pandora met de Tijdknager van professor Volt terug naar het China van 1290 na Christus waar Marco Polo verblijft. Kleurige ballonstrip waarin leerzame weetjes zijn verwerkt in het nogal voorspelbare avontuur van Geronimo en zijn makkers. Het verhaal wordt regelmatig onderbroken met korte uitleg en stukjes informatie over gebruiken, instellingen en personen in het oude China. Statische karakters. Goede inkleuring, duidelijk leesbare tekstballonnen. Geronimo Stilton is een merk waaronder boeken, de albums en veel hebbedingetjes vallen.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia