Boek
Nederlands

Vampier aan zet!

Geronimo Stilton (auteur), Alessandro Muscillo (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Geronimo is op een griezelig verkleedfeest op het Schedelslot waar hij ranzige gerechten eet, op treurige muziek danst en moet schaken tegen een vampier. Met kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 jaar
Onderwerp
Vampiers
Titel
Vampier aan zet!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Alessandro Muscillo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Partita a scacchi col vampiro
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
115 p. : ill.
ISBN
9789463377775 (hardback)

Besprekingen

Een geestig griezelverhaal waarin Geronimo is uitgenodigd voor een verkleedfeest in het Schedelslot. Hij moet rattenissig ranzige gerechten proeven, op gi-ga-treurige muziek dansen en verstoppertje spelen in een doodskist. En dan moet hij tot overmaat van ramp ook nog schaken tegen een vampier. Hoe komt Geronimo helemaal heel uit dit feest? Met humor geschreven. Met speelse typografie en veel grappige kleurenillustraties in de bekende Stilton-stijl. Vanaf ca. 9 jaar. Geronimo Stilton is het pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige serie uitgegeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958). Het boek maakt deel uit van de serie: 'Geronimo Stilton'.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia