Boek
Nederlands

Meneer Big en het gouden ei

Gitte Spee (auteur)
+1
Meneer Big en het gouden ei
×
Meneer Big en het gouden ei Meneer Big en het gouden ei

Meneer Big en het gouden ei

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Schaap en Olifant vinden op het strand een groot ei dat ze goud schilderen en aan Big geven. Maar het plezier slaat al gauw om als Struisvogel in paniek op zoek is naar haar verloren ei. Prentenboek met sprekende tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Eieren
Titel
Meneer Big en het gouden ei
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789049921989

Besprekingen

Meneer Big beleefde samen met zijn vriendjes al heel wat avonturen. Na o.m. Meneer Big naar de maan (Ploegsma, 2003), Meneer Big gaat naar de haaien (De Leeswelp 2004, p. 105) en Meneer Big en de wijde wereld (De Leeswelp 2004 p. 105) is er nu Meneer Big en het gouden ei. Schaap en Olifant lopen over het strand op een mooie avond, wanneer Schaap plots languit op de grond valt. Hij is over een ei gestruikeld dat half verborgen in het zand lag en wel twintig keer groter is dan een gewoon ei. Olifant weet een goede manier om Big te foppen met dit toch wel uitzonderlijke ei: ze zullen er een gouden ei van maken. Maar wat ze niet weten, is dat er ook een grote vogel op zoek is naar haar ei, waaruit elk moment haar kind geboren kan worden. Zal het allemaal nog goed aflopen?

Dit kleine, schattige boekje bevat een leuk voorleesverhaal voor kleuters, op een dubbele pagina wordt telkens een scène uit het verhaal afgerond. Voor eerste lezertjes is…Lees verder
Schaap en Olifant vinden een reuzenei op het strand. Ze besluiten het mee te nemen, het ei goud te verven en, bij wijze van grap, aan Big te geven. Deze is daar maar wat blij mee. Schaap en Olifant vinden het een goede grap totdat ze op het strand een struisvogel in paniek zien rondrennen op zoek naar haar verloren ei dat elk moment uit kan komen. De twee dieren biechten bij Big op dat het om een grap gaat en geven Struisvogel het ei weer terug dat daarna spontaan openbarst. Big, Olifant en Schaap eindigen de dag door gezellig eieren goud te verven en ze daarna samen op te eten. Fraaie kleine uitgave, in voor jonge kinderen zeer handzaam formaat, met de bekende kleurrijke illustraties die we van deze illustratrice gewend zijn. Ze beslaan een dubbele pagina. Mooi zijn de gezichtsuitdrukkingen van de dieren. Ze vullen de tekst, die ca. 40% van het boek beslaat, aan. Op de omslag zijn Olifant, Big en het gouden ei te zien. Dit is alweer het vijfde boek over Meneer Big. Om voor te lezen a…Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen