Als Barbie op een dag niet meer zo perfect is, probeert ze haar exsistentiële crisis op te lossen in de echte wereld.
Titel
Barbie
Regisseur
Greta Gerwig
Acteur
Margot Robbie Ryan Gosling
Componist
Mark Ronson Andrew Wyatt
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2023
Speelduur
109 min.
Aantekening
Taal: Frans, Engels, Duits, Duitse audiodescriptie Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Engels voor doven en slechthorenden, Duits voor doven en slechthorenden
EAN
5051888263532

Besprekingen

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt of als je een Ken bent. Barbie (Margot Robbie) beleeft elke keer opnieuw de perfecte dag, totdat er op een morgen imperfecties bij haar lijken op te treden. Vastbesloten om haar plek in de wereld te vinden, begint ze een avontuurlijke reis door de echte wereld.

Over Greta Gerwig

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Greta Celeste Gerwig (Sacramento, 4 augustus 1983) is een Amerikaanse actrice, scenarioschrijver en filmregisseur. Ze is verschenen in films van onder andere Joe Swanberg en Woody Allen. Sinds 2010 heeft ze ook vaak samengewerkt met haar partner Noah Baumbach, waar ze voor haar rol in Frances Ha (2012) werd genomineerd voor een Golden Globe-award.

Als filmregisseur heeft Gerwig drie films uitgebracht. Lady Bird (2017) en Little Women (2019) werden beide films genomineerd voor een Academy Award voor Beste Film. In 2023 verscheen de kaskraker Barbie, waarmee Gerwig als eerste vrouwelijke regisseur de grens van 1 miljard dollar opbrengst passeerde.

Biografie

Greta Gerwig is geboren in Sacramento, Californië, en ging naar school op de St. Francis Catholic High School, waar ze afstudeerde in 2002.

Greta Gerwig werd in 2011 genomineerd voor onder meer de Independent Spir…Lees verder op Wikipedia