Boek
Nederlands

Groei poesje groei!

+1
Groei poesje groei!
×
Groei poesje groei! Groei poesje groei!

Groei poesje groei!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Hardkartonnen prentenboek over baby-dieren die groeien. Voor peuters vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Opgroeien, Dieren
Titel
Groei poesje groei!
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[24] p. : ill.
ISBN
9789044850185 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen boek met afgeronde hoeken, geschikt voor veelvuldig gebruik, over de ontwikkeling van enkele dieren. Van een kikkervisje tot een kikker, een kuikentje tot kip, een biggetje tot varken of een rupsje tot een vlinder. Steeds wordt op een spread de benaming van een jong dier gegeven met de uitroep ‘Groei, groei, groei!, met op de daarop volgende spread hoe het dier zich heeft ontwikkeld. Er wordt dan niet de naam van het dier aangegeven, maar wel het geluid dat het dier maakt, m.u.v. de vlinder waarbij het fladderen wordt benoemd. De kleurrijke illustraties tegen een achtergrond die past bij elk dier laten de ontwikkeling van een jong dier naar het volgende stadium goed zien. Alle gepresenteerde dieren zal de peuter herkennen en ook kunnen tegenkomen in hun eigen leefomgeving. Op de uitnodigende voorkant staat een klein poesje en op de achterkant een oudere poes. Het boekje zal uitnodigen om met peuters de geluiden van de dieren na te doen. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max