Boek
Nederlands

Poppy's plekje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een kleine klaproos vertelt hoe hij opgroeit, van piepklein zaadje tot de geboorte van zijn mooie rode bloem. Hij leert de namen van andere bloemsoorten en zijn moeder vertelt hoe bloemen, insecten, de zon, de aarde, de maan en regen voor elkaar zorgen. Prentenboek met illustraties in stralende, natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bloemen
Titel
Poppy's plekje / [tekst en illustraties Guido Van Genechten]
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044838527 (hardback)

Besprekingen

De wind blaast zaadjes van een uitgebloeide bloem, ze vallen in de grond en ontkiemen. Een lieveheersbeestje volgt dit proces. Uit het zaadje groeit Poppy, een kleine klaproos (= poppie). Aanvankelijk zit de bloem nog verstopt in de knop, maar als de zon de knop verwarmt, komt de bloem naar buiten. Poppy ziet daar de ouders en een heleboel broertjes en zusjes klaproos. Samen met vele andere bloemen zorgen ze voor een vrolijke bonte kleurenpracht. Daartussen zijn vlinders en insecten te vinden, die allemaal een rol vervullen in elkaars voortbestaan, evenals de zon, maan, aarde en regen. Vierkant prentenboek met grote prachtig gekleurde illustraties in gouache over telkens een dubbele pagina. Hoewel de voorleestekst begint na de titelpagina, zijn de grote illustraties aan de binnenzijde van de omslag (uitgebloeide bloem die zaadjes verliest) en op de titelpagina (het ontkiemen) ook belangrijk voor het verhaal. Korte poëtische voorleestekst, verteld in de ik-vorm vanuit Poppy, gedrukt in…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max