Boek
Nederlands

De ultieme Corneel collectie

Guido Van Meir (auteur)
Guido Van Meir heeft de Vlaamse canon twee iconische personages geschonken: Pietje de Leugenaar uit zijn memorabele tv-serie Terug naar Oosterdonk, en Cornelius Bracke, de hilarische kroniekschrijver van la Flandre profonde uit de legendarische Humocolumn ‘Het wordt te veel voor Corneel’. Dat was naast de grappigste ook de langstlopende column in Vlaanderen (1984-2011) waar verschillende generatie
Titel
De ultieme Corneel collectie
Auteur
Guido Van Meir
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
326 p.
ISBN
9789089249319 (hardback)

Over Guido Van Meir

Guido Van Meir (Ekeren, 16 mei 1947) is een Nederlandstalige Belgische journalist, schrijver en televisiescenarist. Hij staat vooral bekend om zijn cursiefjes voor het blad Humo en als auteur van de tv-serie Terug naar Oosterdonk.

Biografie

Van Meir was van 1970 tot 2012 vast redactielid van Humo. Hij is verantwoordelijk voor twee langlopende cursiefjes in het blad: Pietje De Leugenaar en Het wordt te veel voor Corneel. De laatstgenoemde rubriek publiceert hij onder het pseudoniem "Cornelius Bracke". Rond de columns van Corneel zijn sinds 1990 vier bundels uitgegeven.

Als schrijver debuteerde Van Meir op jonge leeftijd op het einde van de jaren 1960 met de verhalen Wonderboy (een hilarische satire over zijn studentenjaren in Gent) en De Volksgerilja. Zijn bekendste romans zijn Het Verhaal van Falerin uit 1989 en Terug naar Oosterdonk uit 1997.

Va…Lees verder op Wikipedia