Boek
Meertalig

Don't enter world's mythical Club 27

Gunther De Wit (redacteur), Ben Van Alboom (auteur)
+1
Don't enter world's mythical Club 27
×
Don't enter world's mythical Club 27 Don't enter world's mythical Club 27

Don't enter world's mythical Club 27

Een groot aantal rocksterren stierf op 27-jarige leeftijd, o.m. Jimi Hendrix, Janis Joplin en Kurt Cobain. Dit fenomeen lijkt vooral te berusten op toeval (er stierven ook veel beroemdheden op hun 26e of 28e), maar toch spreekt de ‘Club 27’ tot de verbeelding. Een reeks portretten.
Onderwerp
Muzikanten
Titel
Don't enter world's mythical Club 27
Andere titel
World's mythical Club 27
Redacteur
Gunther De Wit
Auteur
Ben Van Alboom
Taal
Meertalig, Engels, Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Antwerpen]: Lido, 2012
127 p. : ill.
ISBN
9789491301216 (paperback)

Besprekingen

Wat hebben Kurt Cobain, Amy Winehouse en blueslegende Robert Johnson gemeen? Ze stierven alle drie op hun 27e, na een turbulent leven. Vreemd genoeg voldoen nog een pak overleden rocksterren aan deze voorwaarde. Dat gegeven is de basis voor het boek Don’t enter world's mythical Club 27. Het is een verzameling korte essays over jonggestorven muziekhelden.
De roots van het begrip ‘Club 27’ liggen eind jaren zestig. Toen legden Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison het loodje, in een tijdspanne van nauwelijks twee jaar. De mythe kreeg pas echt concreet gestalte toen Kurt Cobain de helft van zijn gezicht wegschoot. In dit boek focust een bont allegaartje uit de Vlaamse en Nederlandse rockjournalistiek op een aantal van die mythische rockdoden. Zo duikt wijlen Patrick De Witte in zijn jongensjaren om het moment van epifanie te beschrijven toen hij Electric Ladyland van The Jimi Hendrix Experience kocht, mijmert Frans Steensma over het concert van The Do…Lees verder