Boek
Nederlands

Toveren met de boze heks

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Toveren met de boze heks
×
Toveren met de boze heks Toveren met de boze heks
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Nieuwe avonturen van de boze heks en de dieren in het bos. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie
Titel
Toveren met de boze heks
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 1998
147 p. : ill.
ISBN
90-5637-020-0

Besprekingen

Veertien originele avonturen met een vrolijke ondertoon waarin een heks die vaak een slecht humeur heeft, samen met de dieren in het bos waar ze woont, allerlei dingen onderneemt. Zo helpen de dieren haar als ze denkt niet meer op haar bezem te kunnen vliegen, maken ze samen een vlieger en vieren ze feest. De schrijfster heeft een uitstekend uitgebalanceerde fantasiewereld geschapen waarbij voor ieder karakter respect en waardering is. De ongedwongen manier waarop de dieren met elkaar omgaan en de oplossingen die zij verzinnen, zullen veel jonge kinderen aanspreken. Uitermate geschikt om voor te lezen. Uitstekende woordkeus met veel spreektaal, erg grote letter, goede bladspiegel. De sprekende zwart-witillustraties passen uitstekend bij de tekst.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als docent Italiaans.

Levensloop

Hanna Kraan wordt vlak na de Tweede Wereldoorlog (op 24 juli 1946) in Rotterdam Delfshaven geboren. Ze heeft twee broers, een oudere (Jaap) en een jongere (Henk). De kinderen groeien op in het jongenshuis van haar ouders. In haar jonge jaren speelt Hanna veel met haar kleine broer, totdat ze boeken ontdekt en begint te lezen. Ze is gegrepen door taal. En dat heeft ze niet van een vreemde, haar vader Hendrik H. Kraan schrijft drie spannende verhalen voor jongens: De smokkelexpres, De ijzeren wet en Het ivoren fregat. Na de HBS gaat Hanna naar Utrecht om Italiaans te studeren.

Begin jaren ‘70 keert ze terug naar Rotterdam en wordt docent Italiaans aan het cons…Lees verder op Wikipedia