Boek
Nederlands

Verhalen van de boze heks

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Verhalen van de boze heks
×
Verhalen van de boze heks Verhalen van de boze heks
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In het bos woont de boze heks. Als ze een slecht humeur heeft, en dat is heel vaak, tovert ze alle dieren om. Gelukkig tovert ze alles weer terug zodra haar boze bui over is. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen
Extra onderwerp
fantasie, humor
Titel
Verhalen van de boze heks
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
15
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2009
110 p. : ill.
ISBN
9789060697924 (hardback)

Besprekingen

Al vanaf 1973 schreef de auteur kinderverhalen, die voor een deel werden gepubliceerd in 'De Boerderij'. Dit boek vormde in 1990 haar debuut. Het bevat een aantal vrolijke verhalen over een boze heks, die het de dieren in het bos erg lastig maakt. Zij zijn niet voor niets bang voor haar. De heks rent als een razende door het bos en tovert alle dieren om. Gelukkig tovert ze alles terug als haar boze bui voorbij is. In enkele verhalen proberen de dieren aardig voor haar te zijn, maar niet altijd reageert de heks daarop. Als ze op zekere dag door een list uit het bos verdwijnt, wordt het heel saai. De dieren zijn blij als de heks terug is. In het laatste verhaal wordt een hulpdienst opgericht, omdat de heks niet meer zoveel kan. Overzichtelijke bladspiegel met duidelijke letters. Mooie zwart-witillustraties in gemengde techniek, die aansluiten bij de tekst, kleurig omslag. Een leuk boek om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar dat tevens geschikt is om voor te lezen aan jongere kinderen.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als docent Italiaans.

Levensloop

Hanna Kraan wordt vlak na de Tweede Wereldoorlog (op 24 juli 1946) in Rotterdam Delfshaven geboren. Ze heeft twee broers, een oudere (Jaap) en een jongere (Henk). De kinderen groeien op in het jongenshuis van haar ouders. In haar jonge jaren speelt Hanna veel met haar kleine broer, totdat ze boeken ontdekt en begint te lezen. Ze is gegrepen door taal. En dat heeft ze niet van een vreemde, haar vader Hendrik H. Kraan schrijft drie spannende verhalen voor jongens: De smokkelexpres, De ijzeren wet en Het ivoren fregat. Na de HBS gaat Hanna naar Utrecht om Italiaans te studeren.

Begin jaren ‘70 keert ze terug naar Rotterdam en wordt docent Italiaans aan het cons…Lees verder op Wikipedia