Als drie jonge wereldverbeteraars na het voeren van creatieve acties overgaan tot het 'opnieuw inrichten' van een villa worden zij geconfronteerd met de normen en waarden van hun machtige tegenstanders
Titel
The edukators
Andere titel
Die fetten Jahre sind vorbei
Regisseur
Hans Weingartner
Componist
Andreas Wodraschke
Acteur
Daniel Brühl Julia Jentz Stipe Erceg
Taal
Duits
Uitgever
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
122 min.
Aantekening
Taalkeuze: Duits, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8717249474012
mooov

Besprekingen

Duits/Oostenrijkse speelfilm uit 2004 van Hans Weingartner met Daniel Brühl (Good bye Lenin), Julia Jentz en Stipe Erceg. Drie jonge wereldverbeteraars, twee jongens en een meisje, vormen een groepje dat zich The Edukators noemt. Zij breken in in villa's en richten die op creatieve wijze opnieuw in, zonder iets stuk te maken of te stelen. Zij laten boodschappen achter zoals 'de vette jaren zijn voorbij'. Als ze een keer op heterdaad betrapt worden door de eigenaar worden ze geconfronteerd met de normen en waarden van hun machtige tegenstanders. FilmTotaal.nl : 'The Edukators biedt humor, spanning en romantiek en serveert dit alles op een bord van politiek activisme en anti-globalisme. Weingartner slaagt er gelukkig wel in om het allemaal niet al te zwaar te laten worden, waardoor de film onderhoudend en hier en daar prikkelend wordt, maar nergens belerend en dogmatisch.' BBCFilms,i geeft 3 sterren. De dvd bevat geen extra's.

Over Hans Weingartner

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thorsten Frei

Hans Weingartner (Feldkirch, 2 november 1977) is een Oostenrijks filmscenarioschrijver, -regisseur en -producent. Hij volgde les bij de Oostenrijkse Vereniging voor Cinematografie en behaalde een diploma van camera-assistent. Later volgde hij les aan de Kunsthochschule für Medien Köln. Weingartner studeerde ook natuurkunde en neurologie aan de Universiteit van Wenen.

Filmografie

Kortfilms

  • Der Dreifachstecker (1994)
  • Split Brain (1997)
  • Frank (1999)

Langspeelfilms

  • Das weisse Rauschen , 2000
  • The Edukators (Die fetten Jahre sind vorbei, 2004)
  • Reclaim Your Brain (Free Rainer – Dein Fernseher lügt, 2007)
Lees verder op Wikipedia