Boek
Nederlands

De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

+1
De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni
×
De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Toni Malloni's opa is verdwenen tijdens een goochelact. Wanneer Toni (ik-figuur) op zolder zijn opa’s goochelhoed vindt, belandt hij in het verlaten pretpark Malloni-land. Alle mensen die hij daar ontmoet, denken dat hij het pretpark van de ondergang zal redden. Maar kan Toni dat wel? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni / tekst en illustraties Harmen van Straaten
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018
96 p. : ill.
ISBN
9789025875466 (hardback)

Besprekingen

Toni’s opa is ooit op een geheimzinnige manier verdwenen tijdens een goochelact. Wanneer Toni (ik-figuur) op zolder zijn opa’s goochelhoed vindt en opzet, belandt hij in het verlaten pretpark Malloni-land. Alle mensen die hij daar ontmoet – een huilende reus, een acrobate met een cowboyhoed en een doorgezaagd meisje – zijn opgetogen dat hij eindelijk is gekomen, en denken dat hij het pretpark van de ondergang zal redden. De kleine, onzekere Toni is daar minder van overtuigd. Maar door de aanmoedigingen van de bewoners leert hij om zichzelf op een andere manier te bekijken. Een vrolijk en positief verhaal over geloven in zichzelf en je grenzen durven verleggen. Het verhaal wikkelt zich heel vlot af en de auteur speelt op een grappige en toegankelijke manier met taal. Met veel kleine, wat schetsmatige tekeningen die het verhaal ondersteunen. Met aansprekend omslag. Eerder schreef en illustreerde de auteur onder meer de boeken over de brutale Fien en over Super Jan. Vanaf ca. 9 jaar.

De geheimzinnige verdwijning vanToni Malloni

Opa Malloni was een heel belangrijke goochelaar. Hij kon werkelijk alles wegtoveren tot hij met een verdwijntruc zelf verdween. De kleinzoon ontdekt op zolder de goochelhoed en een bijzonder stripboek van Opa Malloni. Wanneer hij die hoed opzet, verdwijnt hij erin en belandt hij in het pretpark Malloni-land. Sinds Opa Malloni verdwenen is, is ook in het park alles stilgevallen. Alle artiesten wachten op de terugkeer van de grote goochelaar. Ze dringen er bij Toni op aan dat hij als goochelaar moet optreden. De kleinzoon Toni blinkt in niets uit, hij gedraagt zich zo onopvallend dat iedereen over hem heen kijkt. Hij is erg onzeker en voelt zichzelf totaal niets waard. Geleidelijk, bij elke geslaagde goocheltruc, groeit zijn zelfvertrouwen. Zijn geluk kan niet op wanneer hij erin slaagt zijn Opa terug te toveren en zo ook de hele entourage van het pretpark te redden.Als lezer ga je mee in de droom- en fantasiewereld van de kleine Toni die steeds straffere trucs kan…Lees verder

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia