Strip
Nederlands

De heer van Castelroc

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
De heer van Castelroc
×
De heer van Castelroc De heer van Castelroc
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De heer van Castelroc
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789002256844 (paperback)

Besprekingen

Oma Boma is lid geworden van de historische vereniging Castelroc die vooral een studie maakt van het middeleeuwse leven. Er is een authentiek middeleeuws kasteel gebouwd door een vermogende baron en er wordt een riddertoernooi georganiseerd. Helaas is er ook een tegenbeweging van voormalige medewerkers die zich door de baron tekortgedaan voelen en ten strijde trekken. Oma Boma, Markse Vertongen en zijn dochtertje Paulientje belanden midden in het strijdgewoel. Mede dankzij de inzet van oma en van bijtgraag hondje Balthazar weten ze zich staande te houden en worden ook de frauduleuze plannen van de baron verijdeld. Humoristische ballonstrip waarin dezelfde figuren meespelen als in de gelijknamige tv-serie van de BRT. De albums zijn gericht op een jonger publiek (vanaf ca. 9 jaar), bieden een simpel verhaal met wat spanning en de gekende humor. De tekenstijl is die van de Vandersteen-studio's: Suske en Wiske, de Rode ridder enzovoort. Goede inkleuring, duidelijke ballonteksten.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties