Strip
Nederlands

De kampioenen in Rio

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
De kampioenen in Rio
×
De kampioenen in Rio De kampioenen in Rio
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
althazar Boma en zijn vrienden halen hun spaarpot leeg om naar het Wereldkampioenschap
in Rio te gaan. Bij Doortje en Carmen valt dit in slechte aarde. Maurice moet zich
in bochten wringen om te mogen vertrekken van Pascale. Ook Bieke vindt dat het geld beter besteed
kan worden.
Carmen en Doortje zien al spookbeelden voor zich opdoemen van hun mannen die zich laten
verlei
Onderwerp
Voetbal
Titel
De kampioenen in Rio
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2014
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002254994 (paperback)

Besprekingen

In dit deel van de bekende Vlaamse strip 'F.C. de Kampioenen' is de supportersgroep in het kader van de WK afgereisd naar Rio om daar de wedstrijden bij te wonen. Aldaar aangekomen, worden de vaste personages aangezien voor een belangrijk gezelschap en uitermate luxueus ondergebracht in het hotel. Hoewel de situatie nu en dan gevaarlijk wordt, weten ze toch letterlijk in onschuld hun leven te redden. In Vlaanderen kent de strip ook een succesvolle humoristische tv-vertolking. De plot van dit verhaal hangt een beetje aan elkaar van toevalligheden; sommige situaties worden maar beperkt uitgewerkt in amper dertig pagina's. De tekenstijl is doeltreffend – in een reeks van ruim tachtig delen ook niet verwonderlijk –, maar het boek gaat een beetje mank aan gemakkelijk afgewerkt formulewerk.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties