Strip
Nederlands

Het uur van de Jakhals

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
Het uur van de Jakhals
×
Het uur van de Jakhals Het uur van de Jakhals
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Het uur van de Jakhals
Scenarist
Hec Leemans François Corteggiani
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789002260445 (paperback)

Besprekingen

Marc Vertongen kan met zijn familie de grote tentoonstelling over het oude Egypte bezoeken, omdat speciaal agent Porei voor gratis toegangskaarten heeft gezorgd. Maar de aanwezige Egyptenaren merken een treffende gelijkenis tussen Marc en het beeld van farao Thoetmosis de Eerste. Dat volstaat om Marc te ontvoeren naar Egypte, waar zijn hersenen zullen ingeplant worden in de mummie van de farao. Daarmee begint dan een zoveelste, soms hilarisch, avontuur van een van de hoofdpersonages uit de tv- en stripserie 'F.C. De Kampioenen'. Het leuke scenario wordt prima gediend door een tekenaarsduo, dat elders al bewees het klappen van de zweep te kennen.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties