Strip
Nederlands

Operatie Frankenstein

Hec Leemans (auteur), François Corteggiani (scenarist), Swerts (illustrator)
+1
Operatie Frankenstein
×
Operatie Frankenstein Operatie Frankenstein
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Operatie Frankenstein
Auteur
Hec Leemans
Scenarist
François Corteggiani
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789002266508 (paperback)

Besprekingen

In Vlaanderen bloeit de humoristische strip als nooit tevoren. De ene na de andere reeks wordt uitgebracht. Het niveau is wisselend, maar dat staat het commerciële succes niet in de weg, ook al is de omvang van de afzonderlijke delen (30 bladzijden) dun te noemen. 'Vertongen & Co' is een spin-off van de reeks 'F.C. De Kampioenen', die weer gebaseerd is op de populaire t.v.-serie. Vertongen, een niet zo snuggere voetballer, wordt in dit album door professor Flessentrekker (de naam is een mooi voorbeeld van het soort humor) gebruikt als proefkonijn voor een experiment met artificiële intelligentie. Alweer het 25ste album sinds de reeks in december 2011 startte. De 'melkkoe' wordt in hoog tempo gemolken alsof het bio-industrie is. Vakkundig getekend, maar een mager verhaaltje, bevolkt met karikaturen en verpakt in de nodige clichés. Of de Nederlandse markt hierop zit te wachten, is nog de vraag. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Balthazar van Baskerville' (2018)*.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia