Strip
Nederlands

Porei tegen Porei

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
Porei tegen Porei
×
Porei tegen Porei Porei tegen Porei
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Porei tegen Porei
Scenarist
Hec Leemans François Corteggiani
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789002265815 (paperback)

Besprekingen

Politierechercheur Porei wordt in verlegenheid gebracht als twee criminelen overvallen plegen en daarbij maskers dragen met de beeltenis van Porei. Gelukkig weten Vertongen & Co de boeven dwars te zitten zodat de onschuldige rechercheur al gauw van elke verdenking gevrijwaard wordt. Licht kinderlijk stripverhaal met vaak wat onlogisch plotverloop. De serie 'Vertongen & Co' is een spin-off van de in Vlaanderen zeer bekende en geliefde reeks 'F.C. De Kampioenen'. Om aan de vraag van het publiek te voldoen wordt jaarlijks een reeks verhalen op de markt gebracht waarbij kwantiteit de grootste rol speelt. Simplistisch vermaak voor een jong publiek.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties