Makkelijk lezen
Nederlands

Alleen op de wereld : in makkelijke taal

Hector Malot (auteur), Rose Heliczer (bewerker)
+1
Alleen op de wereld : in makkelijke taal
×
Alleen op de wereld : in makkelijke taal Alleen op de wereld : in makkelijke taal

Alleen op de wereld : in makkelijke taal

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Remi woont bij zijn pleegouders. Zij verkopen hem aan een straatmuzikant als hij 8 jaar is. Met Vitalis en zijn hond Capi en aapje Blijhart zwerft Remi door Frankrijk. Zal Remi ooit ontdekken wie zijn ouders zijn? Hervertelling van een beroemd verhaal, in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
Alleen op de wereld : in makkelijke taal
Auteur
Hector Malot
Bewerker
Rose Heliczer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sans famille
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2020
102 p.
ISBN
9789086964918 (hardback)
TPL Leesboeken

Andere formaten:

Besprekingen

Vondeling Remi (ik-persoon) woont bij moeder Barberin. Als vader Barberin na jaren thuiskomt uit Parijs, verkoopt hij de dan 8-jarige jongen aan Vitalis. Deze straatmuzikant trekt rond met zijn gedresseerde honden en een aapje. Ze willen naar Parijs en treden in elk dorp op om geld te verdienen. Ze bereiken Parijs niet voor de winter en Vitalis en alle dieren, behalve Remi’s trouwe vriend de hond Capi, gaan dood. Remi wordt opgenomen in een tuindersgezin, maar na enkele gelukkige jaren slaat opnieuw het noodlot toe. Zal Remi weer gelukkig worden en zijn echte ouders vinden? Dit boek maakt deel uit van de serie 'Wereldverhalen in gewone taal'* en heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Het boek 'Alleen op de wereld' is in 1878 voor het eerst gepubliceerd. Deze uitgave in eenvoudige taal volgt het origineel niet getrouw en verhaalfragmenten ontbreken. Het verhaal leest prettig, met korte zinnen, eenvoudig taalgebruik, vrij grote letters en een overzichtelijke bladspiegel. De sfeer en de omg…Lees verder

Over Hector Malot

Hector-Henri Malot (La Bouille bij Rouen, 20 mei 1830 – Fontenay-sous-Bois, 18 juli 1907) was een Franse schrijver. Hij studeerde rechten in Rouen en Parijs, maar uiteindelijk werd literatuur zijn passie. Hij werkte als literatuurcriticus voor L'Opinion Nationale en als theatercriticus voor Lloyd Français. Zijn veruit bekendste boek is Alleen op de wereld.

Levensloop

Malots vader was een notaris, die als weduwnaar met de weduwe van een officier van het vreemdelingenlegioen samenwoonde. Beiden brachten uit hun eerdere huwelijken twee kinderen mee. Hector was hiervan het jongste kind.

Zijn vader was een starre man die veel waarde hechtte aan een strenge opvoeding. Zijn moeder was echter milder en las de kinderen voor het slapen gaan vaak verhalen over verre reizen voor. Deze verhalen waren veelal geïnspireerd op het leven van haar eerste echtgenoot. Zij stimuleerde Hectors liefde voor verhalen. Toen Hect…Lees verder op Wikipedia