Luisterboek
Nederlands

Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar

Hendrik Groen (auteur), Jan Donkers (verteller)
+1
Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar
×
Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar

Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar

Een krasse bejaarde probeert samen met de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club het leven in een verzorgingstehuis zo aangenaam mogelijk te maken.
Titel
Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar
Auteur
Hendrik Groen
Verteller
Jan Donkers  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2016
9 cd's
Speelduur
ca. 11,5 uur
Aantekening
Hendrik Groen is een pseudoniem
ISBN
9789462532106

Andere formaten:

Besprekingen

Luisterversie van het tweede boek* van 'Hendrik Groen', een pseudoniem. In 2014 verscheen 'Pogingen iets van het leven te maken: het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar'**. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van 'Omanido', de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken. Van tijd tot tijd valt het hem zwaar om de moed erin te houden, maar gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart. Voorlezer Jan Donkers is popjournalist, radiomaker en schrijver en las eerder o.a. 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' van Jonas Jonasson voor.

Over Hendrik Groen

Hendrik Groen, pseudoniem van Peter de Smet, is een Nederlands schrijver. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar. Het vervolg Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar verscheen in 2016. Beide boeken wonnen de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek / NS Publieksprijs.

Pseudoniem

Jarenlang was onbekend wie er schuilging achter het pseudoniem. Dit leidde tot allerlei speculaties. Namen uiteenlopend van Sylvia Witteman tot Arnon Grunberg werden genoemd. De Volkskrant en NRC Handelsblad onthulden in 2016 vrijwel gelijktijdig dat het ging om de toen 62-jarige Peter de Smet. De Smet reageerde daarop met de woorden dat 'hij niet zit te wachten op publiciteit' en geen zin 'in de heisa van bekendheid' heeft.

Toen Pogingen iets van het leven te maken in 2016 d…Lees verder op Wikipedia