Strip
Nederlands

Cokes in voorraad

Hergé (auteur)

Cokes in voorraad

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Cokes in voorraad
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Coke en stock
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 1997
61 p. : ill.
ISBN
9789030325031 (paperback) 90-303-2503-8 (paperback) 90-303-2767-7

Besprekingen

Heldere, kleurrijke tekeningen samen met een goede, soms uitgebreide ballontekst geven een spannend avontuur weer van de jonge reporter Kuifje en zijn hond Bobby, terwijl zijn vriend kapitein Haddock voor menig komisch voorval zorgt. Het verhaal speelt zich grotendeels af in het Midden-Oosten, waar Kuifje een slavenhandelaar ontmaskert. Een spannende, humoristische strip in een klassieke reeks, getekend in de bekende klare lijn-stijl. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924…Lees verder op Wikipedia