Strip
Nederlands

De geheimzinnige ster

Hergé (auteur)

De geheimzinnige ster

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De geheimzinnige ster
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'étoile mystérieuse
Uitgever
[Brussel]: Casterman, 2018 | Andere uitgaves
64 p. : ill.
ISBN
9789030373285 (paperback)

Besprekingen

De zoon van Kuifje
Op 22 mei 1907 werd Georges Remi (1907-1983) ? beter bekend als Hergé, de geestelijke vader van 'Kuifje' ?, te Brussel geboren. Met zijn honderdste verjaardag in zicht organiseerde Parijs recent een prestigieuze tentoonstelling in het Centre Pompidou, maar de Brusselse Musea voor Schone Kunsten voerden een ambitieus tentoonstellingsproject af wegens tijdsgebrek. De Belgische viering start zo in mineur, al zal de (symbolische) eerstesteenlegging van het Hergé-museum (Louvain-la-Neuve) de toekomst van zijn erfenis moeten verzekeren. Een volledige kalender van de wereldwijde activiteiten gedurende het Hergé-jaar vind je op www.kuifje.be.
De wereld van Hergé
Om een beter zicht te krijgen op het fenomeen Hergé, zijn we nog steeds aangewezen op Benoît Peeters die naast de biografie Hergé, zoon van kuifje (2003) ook de allesomvattende monografie De wereld van Hergé (1993) publiceerde. Daarin overloopt hij de carrière en het oeuvre van Hergé als striptekenaar en il…Lees verder
Deze facsimile-uitgave uit 1947, inclusief oude spelling, is voer voor Kuifjeliefhebbers. De inkleuring en de kwaliteit van het papier ademen de sfeer van de eerste Hergé-uitgaven. 'De geheimzinnige ster' is het verhaal over een uit de ruimte neergestorte, enorme meteoriet die paddenstoelen produceert. Geleerden gaan samen met Huifje en kapitein Haddock per schip op weg om het fenomeen te onderzoeken, maar een kwaadaardige concurrent ligt op de loer... Waarbij kapitein Haddock aan het einde van het avontuur blij de kade begroet, want zijn voorraad whisky is op. Een verzorgde, klassieke uitgave, waarbij een hoge gebuiksfrequentie het boek kwalitatief geen goed zal doen.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorb…Lees verder op Wikipedia