Strip
Nederlands

Mannen op de maan

Hergé (auteur)
+1
Mannen op de maan
×
Mannen op de maan Mannen op de maan

Mannen op de maan

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Mannen op de maan
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
On a marché sur la lune
Uitgever
[Doornik]: Casterman, 1997 | Andere uitgaven
62 p. : ill.
ISBN
90-303-2505-4 (paperback) 90-303-2765-0 9789030325055 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een raket wordt gelanceerd met als bestemming de maan. Kuifje zal daar de eerste voet zetten, maar allerlei gevaren bedreigen de missie. Hij slaagt erin de snode plannen voor het kapen van het toestel te verijdelen. Ondanks alle problemen weet de bemanning uiteindelijk ook de aarde weer te bereiken. Dit stripverhaal is het vervolg op het album 'Raket naar de maan'*. De tekenaar documenteerde zich destijds (begin jaren vijftig) uitvoerig, een aspect dat de lezers een decennium later bij de eerste maanlanding hebben kunnen constateren. De hedendaagse lezer zal vooral het beklemmende karakter van het verblijf op de maan en in het ruimteschip bijblijven. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924…Lees verder op Wikipedia