Cd

Er was eens... : Herman Van Veen zingt en vertelt een Kerstverhaal

Herman Van Veen (uitvoerder)

Er was eens... : Herman Van Veen zingt en vertelt een Kerstverhaal

Genre:
Navertelling van het bijbelse kerstverhaal.
Toon meer
Titel
Er was eens... : Herman Van Veen zingt en vertelt een Kerstverhaal
Uitvoerder
Herman Van Veen 1945-
Uitgever
Polydor, 2001
1 cd
Speelduur
00:57:40
Aantekening
Met teksten
EAN
0731454341820
CDR
HAX1343

Besprekingen

Gesproken en gezongen versie van het boekje Er was eens ... : een kerstverhaal* van Herman van Veen. De redactie van Boekinformatie vond het boekje 'vlot verteld, voor wie het kerstverhaal (nog) eens wil lezen of voorlezen'. De Centrale Discotheek Rotterdam vond het 'een kritisch kerstverhaal voor volwassenen, met prima muzikale bijdragen, maar wel wat zwaarmoedig.' De cd bevat 31 liedjes over het kerstverhaal.

Over Herman Van Veen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Ras

Hermannus Jantinus (Herman) van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een Nederlandse podiumkunstenaar, schrijver, componist, regisseur, muzikant, acteur en presentator. Hij is opgeleid tot violist, zanger en muziekpedagoog. Daarnaast is hij activist voor de rechten van het kind.

Biografie

Herman van Veen groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin (zijn vader was zetter bij Het Parool) en studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens zijn studie in Utrecht speelde Herman van Veen viool in het Utrechts Studenten Koor en Orkest.

In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma 'Harlekijn', samen met onder meer Laurens van Rooyen en Erik van der Wurff. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt hij zijn voorstellingen in vijf talen. Mede na een verzoek van UNICEF Nederland en het Haagse Residentie Orkest schreef Van Veen in 1976 een theatervoorstelling o…Lees verder op Wikipedia