Boek
Nederlands

Onheil in Black Creek

Hugo Matthysen (auteur)
+1
Onheil in Black Creek
×
Onheil in Black Creek Onheil in Black Creek

Onheil in Black Creek

Genre:
Ooit was BLACK CREEK, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrenst, een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt helemaal anders, de jonge generatie wil er een ‘educatief en klimaatneutraal ervaringsgericht multicultureel ecocentrum’ van maken. Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, zwaar om zich aan te passen a
Onderwerp
Ouder worden
Titel
Onheil in Black Creek
Auteur
Hugo Matthysen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2021
53 p.
ISBN
9789464340778 (paperback)

Over Hugo Matthysen

CC BY 3.0 - Foto van/door Valère Cools

Hugo F. M. Matthysen (Ekeren, 30 januari 1956) is een Belgische zanger, gitarist, columnist, schrijver, gediplomeerd filosoof en acteur.

Biografie

In 1978 speelde hij samen met Bart Peeters en Jan Leyers in de coverband Beri Beri.

In 1984 verscheen hij regelmatig met Bart Peeters en Marcel Vanthilt in Peeters' programma Villa Tempo als De Hermannen. De Hermannen waren drie figuren met zonnebril, blonde pruik en in zwarte jas met daaronder een witte trui getooid, waarmee ze doelbewust op de Duitse zanger Heino leken. Ze speelden absurde sketches.

Matthysen begon nu ook stukken voor het blad Humo te schrijven. Hij richtte ook een humoristische rockgroep op, genaamd Hugo Matthysen en De Bomen, en had in 1989 wekelijks een bijdrage in het absurde programma Lava van Kamagurka en Herr Seele. In het tijdschrift De Tweede Ronde publiceerde hij light verse.

Samen met Bart Peeters maakte hij voor Studio Brussel…Lees verder op Wikipedia