Boek
Nederlands

Een raceauto bouwen

Ian Graham (auteur)

Een raceauto bouwen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Voorzien van veel foto's in kleur wordt verteld welke technieken wetenschappers gebruiken om steeds snellere en veiligere raceauto's te bouwen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Autosport
Titel
Een raceauto bouwen
Auteur
Ian Graham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Building a racing car (The science of...)
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2006
32 p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel: Wetenschap in dienst van snelheid
ISBN
90-5483-655-5

Besprekingen

De 'Op onderzoek'-reeks van uitgeverij Biblion bestaat uit dunne hardcovers over erg uiteenlopende 'wetenschappelijke' onderwerpen. De nadruk ligt daarbij op de praktische en populaire kant van de wetenschappen, met o.m. uitgaven over buitenaards leven, het bouwen van een raceauto of het maken van chocolade. Meestal vormen die onderwerpen slechts het vehikel waarmee je allerlei serieuzere feitjes of informatie krijgt. Dat alles wordt bovendien verpakt in een bonte maar soms ook nerveuze vormgeving waarin vooral het beeldmateriaal centraal staat. Een interessante aanpak, die de doelgroep van kinderen vanaf 12 zeker zal aanspreken, al is het de vraag of de informatieve waarde af en toe niet wat te veel op de achtergrond staat. Wat de boekjes in ieder geval wel duidelijk maken, is dat veel zaken uit hun leefwereld niet eens zouden bestaan zonder de wetenschappen.

Elk van de boekjes is ruwweg volgens dezelfde structuur opgebouwd, met na een beknopte inleiding een bespreking van ver…Lees verder
In dit boek uit de nieuwe serie 'Op onderzoek' wordt beschreven welke technieken wetenschappers gebruiken om steeds snellere en veiligere raceauto's te ontwerpen. In helder taalgebruik wordt aandacht besteed aan de vormgeving van de auto, het opvoeren van de motor, de wegligging, materiaalsoorten, radiocontact, computers en elektronica, veiligheid etc. Informatief boek met een heldere, overzichtelijke lay-out; de inhoud wordt door de diverse kopjes en wisselend kleurgebruik op een prettige manier toegankelijk gemaakt. Vaak is een feitenoverzicht aan een hoofdstuk (telkens twee bladzijden beslaand) toegevoegd wat een duidelijke samenvatting geeft. Kleine kaders onder de titel 'Begrippen' en 'Stukje wetenschap' geven korte, wetenswaardige achtergrondinformatie. Met diverse aantrekkelijke kleuren- en zwart-witfoto’s van verschillend formaat. Achterin een verklarende woordenlijst en een beknopt register. Vanaf ca. 12 jaar.