Cd

Illusions

Ibrahim Maalouf (uitvoerder), François Delporte (uitvoerder), Frank Woeste (uitvoerder)
+1
Illusions
×
Illusions Illusions

Illusions

Ibrahim Maalouf (uitvoerder), François Delporte (uitvoerder), Frank Woeste (uitvoerder)
Genre:
Toon meer
Titel
Illusions
Uitvoerder
Ibrahim Maalouf  (trompet) François Delporte  (gitaar) Frank Woeste  (keyboards) Laurent David  (contrabas) Xavier Rogé  (drums) Youenn Le Cam  (trompet) Martin Saccardy  (trompet) Yann Martin  (trompet)
Uitgever
Mister Productions, 2013
1 cd + boekje + 4 blaadjes
Speelduur
00:52:23
EAN
3149028044928
CDR
JE36396

Over Ibrahim Maalouf

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Ibrahim Maalouf (Arabisch: ابراهيم معلوف; Beiroet, 5 november 1980) is een Frans-Libanees trompettist, componist en arrangeur.

Aanvankelijk volgde Ibrahim Maalouf een studie exacte wetenschappen. Net als zijn vader, trompettist Nassim Maalouf, speelde hij trompet. Het was Maurice André, ook een eerdere trompetleraar van zijn vader, die Maalouf ervan overtuigde een professionele carrière als trompettist te proberen. Hij volgde een klassieke opleiding en deed mee aan diverse wedstrijden. Uiteindelijk ontwikkelde hij zich tot een jazz-trompettist met ontegenzeggelijk Arabische invloeden. Het meest nadrukkelijk komt dat tot uiting in een speciale trompet die hij bespeelt, die een extra ventiel heeft. Dit ventiel zorgt ervoor dat hij ook kwarttonen kan spelen, die in de Arabische muziek voorkomen. Het extra ventiel is volgens Maalouf een vinding van zijn vader, die het mogelijk maakt om de trompet ook in Arabische muziek te spelen. In de jazz zijn deze kwarttonen volgens h…Lees verder op Wikipedia