Boek
Nederlands

Nessie : het verborgen waterwezen

Ilse De Keyzer (auteur), Dana Martens (illustrator)
+1
Nessie : het verborgen waterwezen
×
Nessie : het verborgen waterwezen Nessie : het verborgen waterwezen

Nessie : het verborgen waterwezen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De oom van Rhona heeft een plan bedacht om Nessie, het beroemde monster van Loch Ness, te vangen. Maar is het monster wel echt? Met illustraties in kleur. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Loch Ness
Titel
Nessie : het verborgen waterwezen
Auteur
Ilse De Keyzer
Illustrator
Dana Martens
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
[34] p. : ill.
ISBN
9789044852080 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over het monster van Loch Ness. Rhona gaat één keer per jaar een dag op stap met haar (een beetje gekke maar wel leuke) oom Scott. Hij woont aan het meer van Loch Ness in Schotland. Vandaag heeft hij een plan bedacht om Nessie, het beroemde monster van Loch Ness, te vangen. Daarvoor bakt hij de lekkerste pannenkoeken, die Rhona in het water moet gooien. Er gebeurt niks. Ze twijfelt aan het bestaan van het monster, maar dan krijgt ze vreemde dingen te zien en te horen. Spannend en lichtvoetig geschreven. Met tot de verbeelding sprekende mysterieuze, kunstzinnige illustraties in gedempte kleuren. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar. Ilse De Keyzer (1980) is een Belgische jeugdboekenschrijfster.

Over Ilse De Keyzer

Ilse De Keyzer (1980) is een Belgische jeugdboekenschrijfster.

Naast haar schrijfwerk is zij docente. Haar ervaringen in het onderwijs waren de aanleiding voor haar debuutroman Harde Noten in 2012, een pleidooi tegen het pesten.

Levensloop

Ilse De Keyzer werd in 1980 geboren. Ze is de dochter van René de Keyzer, oud-gemeentesecretaris van Tielt-Winge. Ilse ging in Aarschot naar het Sint-Jozefcollege.

Anno 2022 woont ze in Tielt-Winge. Ze is docente Nederlands, geschiedenis en godsdienst in de eerste graad van het secundair onderwijs, aan het Sint-Pieterscollege in Leuven. Met haar vader, auteur van Flarden van de Grooten Oorlog: in het hart van het Hageland (2014), deelt ze haar interesse in de plaatselijke geschiedenis van tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Harde noten

In 2012 verscheen het debuut van De Keyzer: de jeugdroman Harde noten. Als leerkrac…Lees verder op Wikipedia