Boek
Nederlands

Boer, wat zeg je van mijn kippen?

Inge Bergh (auteur), Nick Claes (illustrator)
+1
Boer, wat zeg je van mijn kippen?
×
Boer, wat zeg je van mijn kippen? Boer, wat zeg je van mijn kippen?

Boer, wat zeg je van mijn kippen?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wie is de boer uit het liedje ‘Boer, wat zeg je van mijn kippen'? En waarom staat de kleur van de kippen hem niet aan? Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Hebzucht
Titel
Boer, wat zeg je van mijn kippen?
Auteur
Inge Bergh
Illustrator
Nick Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
[44] p. : ill.
Aantekening
Bevat QR-code om het liedje Boer, wat zeg je van mijn kippen, uitgevoerd door de Appelmoesband, te beluisteren Met activiteitenbundel
ISBN
9789059249127 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek dat het verhaal vertelt achter het bekende liedje ‘Boer, wat zeg je van mijn kippen?’ Want wie is die boer eigenlijk? En waarom staat de kleur van de kippen hem niet aan? Het prentenboek is in eenvoudige taal en met korte zinnen geschreven. Het boek bevat een QR-code die leidt naar het gelijknamige liedje. Bevat tevens een activiteitenbundel met o.a. puzzels en oefeningen rondom het verhaal. Met paginagrote, kleurrijke illustraties. Inge Bergh (1974) is een Belgische jeugdauteur. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Boer, wat zeg je van mijn kippen?

De titel is een verwijzing naar het bekende kinderliedje.Aansluitend vind je in dit boek een activiteitenbundel. Daarin vind je allerlei opdrachtjes voor thuis of in de klas. Het zijn tekenopdrachtjes, rijmwoordjes die je moet verbinden, een doolhof, zelfs een recept met eitjes en enkele bewegingsoefeningen.


Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia