Boek
Nederlands

Bril-smurf en de heks

Inge Bergh (auteur), Alain Jost (naar het werk van), Laurent Cagniat (illustrator)
Bril-Smurf is heel boos. Hij loopt weg uit het dorp. Een heks neemt hem mee. Kan Bril-Smurf nog weg? AVI E3, vanaf ca. 6,5.
Onderwerp
Smurfen
Leesniveau
AVI 2, AVI 3, AVI E3
Titel
Bril-smurf en de heks
Auteur
Inge Bergh
Naar het werk van
Alain Jost
Illustrator
Laurent Cagniat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tu parles trop, Schtroumpf à lunettes!
Parallelle titel
Brilsmurf en de heks
Uitgever
Antwerpen: SU Books, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789002264771 (hardback)

Besprekingen

Bril-Smurf vertelt over een steen, maar niemand luistert. Bril-Smurf is boos en loopt weg. In het bos vangt een man hem. Die verkoopt hem aan een jongen. De jongen verkoopt Bril-Smurf aan een heks voor in de toverdrank. Kan Bril-Smurf nog weg? Deeltje uit een serie eerste leesboekjes over de smurfen, waarin tegelijkertijd nog drie deeltjes verschenen*. Dit deel is voor eind groep 3, met korte zinnen en veel dialogen, AVI-E3. De wat moelijkere namen van de smurfen zijn in blauw gedrukt. Geïllustreerd met veel tekenfilmachtige, ietwat oubollige illustraties in vrolijke, heldere kleuren. Aardig, maar niet heel bijzonder eerste leesboekje. Waarschijnlijk wel herkenbaar voor de meeste kinderen. AVI-E3, vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties