Boek
Nederlands

Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen

Inge Bergh (auteur), Inge Misschaert (auteur), Kolet Janssen (auteur)
+1
Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen
×
Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen

Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Een boekje tuin : ontdek de tuin in de vier seizoenen
Auteur
Inge Bergh Inge Misschaert Kolet Janssen
Illustrator
Jurgen Walschot
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
68 p. : ill.
ISBN
9789058386090 (hardback)

Besprekingen

Voor Een boekje tuin sloegen drie vrouwelijke auteurs de handen in elkaar en vroegen Jurgen Walschot hun werk van geur en kleur te voorzien. Kolet Janssen vormt een nieuwe aanvulling op het trio Inge Bergh, Inge Misschaert en Walschot, van wie de paden zich al eerder kruisten, wat al resulteerde in Het grote Sinterklaasboek.
Een boekje tuin is een zeventig felgekleurde pagina's dik. De prille lente neemt de ouverture voor haar rekening om de lezer vervolgens doorheen de vier seizoenen te laten bladeren. Vanaf de eerste pagina inspireren de auteurs hun jeugdige publiek met tips en weetjes. Weerspreuken, kleine verhaaltjes en de beschrijving van enkele tuinbeestjes vullen dit aan. De info die ze meegeven, is kort en correct, maar hier en daar verliezen ze zichzelf in de eigen teksten. Het is een kunst complexe zaken, met moeilijke termen, op een eenvoudige manier uit te leggen. En dit zijn de auteurs helaas niet meester.
Met receptjes, zaaitips en "knutsels en…Lees verder
Dit weet- en doeboek geeft op gevarieerde en speelse wijze uitgebreid informatie over planten en dieren in de tuin tijdens alle seizoenen. De vier hoofdstukken (lente, zomer, herfst, winter) zijn vrijwel identiek van opbouw en worden aangekondigd door een - dubbele pagina - grote illustratie van tuindieren in het gras, afgebeeld in het desbetreffende seizoen. Het boek zit boordevol weetjes in vraag- en antwoordvorm, interessante stukjes geschiedenis over plant en dier, recepten met ingrediënten uit de tuin, knutsels en frutsels, zaaiopdrachten en sprookjes. De teksten - kort, overzichtelijk en vlot leesbaar - zijn afgedrukt op pastelkleurige pagina's en worden aangevuld met foto's, grappige illustraties en realistische lijntekeningen op ruitjespapier. Kleurrijke, omlijnde kaders met informatie over vergeten planten, bijgeloof, weerspreuken, gezegdes, tips en (zelf te maken) spellen maken dit boek extra uitnodigend. Een aap dartelt overal doorheen. Eerdere samenwerking van de Vlaamse a…Lees verder

Een boekje tuin

Hoeveel informatie kan een boek bevatten? Veel, heel erg veel!! In Een boekje tuin' wordt er per seizoen weergegeven wat er allemaal in en om onze tuin gebeurt. Weetjes, recepten, knutsels en frutsels, tuinremedies, spelletjes en ga zo maar door. Voor elk wat wils. Op een speelse manier krijg je antwoorden op vele vragen. Waar komt de geur van planten vandaan? Waarom prikt een brandnetel? Wat is het verschil tussen een bij en een wesp? Dit alles wordt op een leuke manier uitgelegd aan de hand van vlotte teksten, leuke tekeningen en mooie foto's. Heb je een beetje groene vingers of wil je nu echt wel eens weten wat er allemaal in je tuin te beleven valt dan is 'Een boekje tuin' een echte aanrader.

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties