Boek
Nederlands

Help, ik raak niet in slaap!

Inge Bergh (auteur), Valérie Magis (naar het werk van), Thierry Culliford (naar het werk van)
Titel
Help, ik raak niet in slaap!
Auteur
Inge Bergh
Naar het werk van
Valérie Magis Thierry Culliford Peyo
Illustrator
Laurent Cagniat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le schtroumpf paresseux cherche le sommeil
Uitgever
Antwerpen: SU Books, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789002266119 (hardback)

Besprekingen

Luilak-Smurf is heel erg moe. Maar hij kan niet slapen. Alle smurfen geven hem adviezen, maar niks lijkt te helpen. Deeltje uit een serie eerste leesboekjes over de smurfen, waarin tegelijkertijd nog twee deeltjes verschenen*. De Vlaamse herkomst is in enkele zinsneden duidelijk, zoals ook in de titel. Dit deel is voor eind groep 3, met korte zinnen en veel dialogen, AVI-E3. De wat moelijkere namen van de smurfen zijn in blauw gedrukt. Geïllustreerd met veel tekenfilmachtige, ietwat oubollige illustraties in vrolijke, heldere kleuren. Aardig, maar niet heel bijzonder eerste leesboekje. Waarschijnlijk wel herkenbaar voor de meeste kinderen. AVI-E3, vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia