Boek
Nederlands

Op de kermis

+1
Op de kermis
×
Op de kermis Op de kermis
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Hardkartonnen, tekstloos prentenboekje, uitgesneden in de vorm van een kermis, dat ook rechtop kan staan. Met sfeervolle retro-illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Kermis
Titel
Op de kermis
Auteur
Ingela P. Arrhenius
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La fête foraine
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789025768799 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen, tekstloos carrouselboek, met in vorm gesneden pagina’s, dat uitgevouwen en rechtop gezet kan worden waardoor een driedimensionale kermis ontstaat. De kleurrijke illustraties in grafische retrostijl geven een herkenbaar beeld van kermisattracties als de achtbaan, de botsauto’s, het reuzenrad en de zweefmolen, net als van diverse kraampjes waar ijs of popcorn te koop is. De afbeeldingen bieden aanknopingspunten met peuters en kleuters te praten over de eigen ervaring met de kermis. Een mooi verzorgde uitgave van de bekende Zweedse illustratrice/vormgeefster die ook ontwerpen maakt voor stof, behang en posters voor kinderkamers. Op dezelfde manier uitgevoerd verscheen ‘In het bos’*. Kijken, zoeken en spelen vanaf ca. 1 jaar.

Op de kermis

'Op de kermis' van dit peuterboekje zie je achtereenvolgens een draaimolen, een achtbaan, de botsauto’s en een reuzenrad. Naast allerlei kramen met popcorn, ijsjes, ballen gooien of rad van fortuin. Beter gezegd, je ziet er heel wat van in één keer, wanneer het boekje nog gesloten is, door de ingenieuze uitkap van de kartonnen bladzijden. Het geheel is stevig en veilig afgerond voor peuterhandjes. Er is geen tekst, maar dat hoeft ook niet want de illustraties zeggen alles en zijn een feest voor het oog. De trendy Zweedse designster Ingela P. Arrhenius maakt niet alleen werk voor kinderboeken, maar ontwerpt ook posters, speelgoed, servies en spelletjes. Alles in haar sympathieke retrostijl, die een beetje aan Pieter Gaudesaboos doet denken, met eenvoudige vormen en kleurvlakken in zuurtjeskleuren. Opvallend en positief detail: niet alle kindjes op deze kermis zijn blank. Een heel leuk en goedkoop geboortecadeautje dat ook prachtig staat op de kast in de kinderkamer.