Boek
Nederlands

De spraakkunst der liefde

Iwan A. Boenin (auteur)
+1
De spraakkunst der liefde
×
De spraakkunst der liefde De spraakkunst der liefde

De spraakkunst der liefde

In de reeks:

Boek

De tien liefdesverhalen van Nobelprijswinnaar Ivan Boenin die in deze bundel zijn opgenomen behoren tot de hoogtepunten van zijn werk. De verhoudingen die hij beschrijft zijn steeds kort, maar hevig. En hoe feller en volmaakter de liefde is, hoe sneller zij gedoemd is af te breken, vaak eindigt de verhouding door moord of zelfmoord. Maar al is de liefde kortstondig, de herin

Onderwerp
Liefde
Extra onderwerp
verhalen, Liefde ; [ verhalen ]
Titel
De spraakkunst der liefde / Boenin, Ivan
Auteur
Iwan A. Boenin
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Pegasus, 1988
123 p.
Aantekening
Vert. uit het Russisch
ISBN
90-6143-205-7

Over Iwan A. Boenin

Ivan Aleksejevitsj Boenin (Russisch: Иван Алексеевич Бунин) (Voronezj, 10 oktober 1870 - Parijs, 8 november 1953) was een Russisch schrijver en dichter.

Biografie

Boenin werd geboren in Voronezj, in centraal Rusland, uit verarmde, lagere adel. Vanaf 1889 woont hij in Charkov waar hij onder meer werkzaam is als ambtenaar, bibliothecaris en assistent-redacteur van Orlovski Vestnik, een plaatselijke krant. Daarna woont hij afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. In 1891 publiceerde hij zijn eerste korte verhaal in Roesskoje Bogatstvo, het literaire tijdschrift van N.K. Michailovski. Tien jaar later, in 1901 publiceerde hij zijn eerste bundel gedichten onder de titel Listopad, die zeer gunstig werd ontvangen door de Russische critici. Hij raakte bevriend met Anton Tsjechov met wie hij een correspondentie voerde. Daarnaast onderhield hij vriendschappelijke contacten met Lev Tolstoj en Maksim Gorki.

Voo…Lees verder op Wikipedia