Boek
Nederlands

Babylon ; Mesopotamië

Jacques Martin (auteur), Jean-Marie Ruffieux (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Aan de hand van foto's en tekeningen in kleur wordt verteld over Babylon en andere steden in het oude Mesopotamie͏̈. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Babylon ; Mesopotamië
Auteur
Jacques Martin
Illustrator
Jean-Marie Ruffieux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Babylone ; Mésopotamie
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2013
56 p. : ill.
ISBN
9789030369516 (paperback)

Besprekingen

Naast de serie avonturen van Alex bedacht door de legendarische striptekenaar Jacques Martin, zijn al vele delen verschenen in de begeleidende reeks: 'De reizen van Alex', waarin een kleurrijk en verantwoord beeld wordt gegeven van de Oude Wereld. Zoals de andere delen bestaat ook dit deel uit vier onderdelen: reconstructietekeningen, foto's, plattegronden en informatieve tekst. In vergelijking tot de oorspronkelijke opzet neemt de tekst in dit deel een grotere plaats in. Ook de lay-out is vernieuwd. Centraal staat de stad Babylon, maar daarnaast komen ook andere Mesopotamische steden zoals Nineve en Assur uitgebreid aan de orde. De historisch verantwoorde reconstructietekeningen van J.M. Ruffieux zijn weer een feest voor het oog, vooral de grote tekeningen over twee bladzijden. De tekst biedt een uitgebreid overzicht van de verschillende aspecten van de Mesopotamische beschaving, die de bakermat van de onze is. Deze reeks is niet alleen interessant voor de fans van Alex, maar ook voo…Lees verder

Over Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door EmDee


Jacques Martin (Straatsburg, 25 september 1921 - Pully, 21 januari 2010) was een Franse striptekenaar. Samen met Hergé en Edgar P. Jacobs wordt hij tot de drie groten van de zogenaamde "Brusselse school" gerekend.

Biografie

Martin kwam uit een familie van vliegtuigbouwkundigen en was afgestudeerd als ingenieur. In zijn jeugd had Martin drie passies: klassieke kunst, stripverhalen en geschiedenis. Hij schreef zich in voor een opleiding aan de school "Kunst en beroep", waar hij een puur technische opleiding kreeg, maar het artistieke nam toch de bovenhand. In 1942 creëerde hij onder het pseudoniem Jam Les Aventures du Jeune Toddy. Hij kreeg interesse in de Grieks-Romeinse oudheid door het lezen van de historische roman Salammbó van Gustave Flaubert.

Na de Tweede Wereldoorlog ging hij naar België en bezocht hij alle uitgevers. Hij ging samenwerken met de graficus Leblicq. Hieruit ontstond het pseudonie…Lees verder op Wikipedia