Boek
Nederlands

De Inca's

Jacques Martin (auteur), Jean Torton (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Met hulp van kleurenfoto's, gekleurde tekeningen en begeleidende teksten wordt een beeld geschetst van de Inca's en enkele verwante volkeren van Zuid-Amerika. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Inca's
Titel
De Inca's
Auteur
Jacques Martin
Illustrator
Jean Torton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les Incas
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2006
56 p. : ill.
ISBN
90-303-3080-5 9789030330806

Besprekingen

In de stripserie 'Alex' valt steeds op hoe goed gedocumenteerd Alex’ schepper Jacques Martin te werk gaat. Dit komt nog sterker tot uiting in de begeleidende reeks: 'De reizen van Alex'. De ambitieuze opzet van deze serie is om alle belangrijke oude culturen via tekeningen tot nieuw leven te wekken. In dit deel gaat het om de Inca's in Zuid-Amerika. Hun indrukwekkende architectuur maar ook hun kleding en hun (wrede) religieuze gebruiken komen goed tot hun recht, evenals de indrukwekkende natuur, bijvoorbeeld die rondom Machu Picchu. Elk deel in deze serie bestaat uit drie onderdelen: reconstructietekeningen, foto’s en begeleidende tekst. In de tekeningen veranderen de ruïnes van nu in de architecturale pracht van toen; de kleurenfoto’s vormen een goede aanvulling. In de tekst is veel historische en archeologische informatie te vinden. Wel doet het merkwaardig aan om Alex en Enak te zien rondwandelen in het in hun tijd nog niet ontdekte Amerika tussen monumenten die pas in de middeleeu…Lees verder

Over Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door EmDee


Jacques Martin (Straatsburg, 25 september 1921 - Pully, 21 januari 2010) was een Franse striptekenaar. Samen met Hergé en Edgar P. Jacobs wordt hij tot de drie groten van de zogenaamde "Brusselse school" gerekend.

Biografie

Martin kwam uit een familie van vliegtuigbouwkundigen en was afgestudeerd als ingenieur. In zijn jeugd had Martin drie passies: klassieke kunst, stripverhalen en geschiedenis. Hij schreef zich in voor een opleiding aan de school "Kunst en beroep", waar hij een puur technische opleiding kreeg, maar het artistieke nam toch de bovenhand. In 1942 creëerde hij onder het pseudoniem Jam Les Aventures du Jeune Toddy. Hij kreeg interesse in de Grieks-Romeinse oudheid door het lezen van de historische roman Salammbó van Gustave Flaubert.

Na de Tweede Wereldoorlog ging hij naar België en bezocht hij alle uitgevers. Hij ging samenwerken met de graficus Leblicq. Hieruit ontstond het pseudonie…Lees verder op Wikipedia