Boek
Nederlands

Jeruzalem

Jacques Martin (auteur), Vincent Henin (illustrator)
+1
Jeruzalem
×
Jeruzalem Jeruzalem
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Met hulp van kleurenfoto's, gekleurde tekeningen en begeleidende teksten wordt een beeld geschetst van de stad Jeruzalem rond het begin van de jaartelling. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Jeruzalem
Auteur
Jacques Martin
Illustrator
Vincent Henin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Jérusalem
Uitgever
[Brussel]: Casterman, 2004
56 p. : ill.
ISBN
90-303-3093-7

Besprekingen

In de stripserie 'Alex' zijn vele delen verschenen, waarbij steeds opvalt hoe goed gedocumenteerd Alexs schepper Jacques Martin te werk gaat. Hier gaat het niet om een nieuw deel van de serie 'Alex', maar het zevende deel in de begeleidende reeks: 'De reizen van Alex. Ook dit deel bestaat uit drie onderdelen: reconstructietekeningen, foto's en begeleidende tekst. Dit deel is gewijd aan de stad Jeruzalem. Aan het Jeruzalem in de oudtestamentische tijd wordt betrekkelijk weinig aandacht besteed; de nadruk ligt op het Jeruzalem, zoals het werd herbouwd onder koning Herodes. Ook andere bouwprojecten van deze koning komen aan de orde, zoals Caesarea en Massada. Daarna komen nog de verwoesting van Jeruzalem in 70 en de herbouw onder Hadrianus tot de Romeinse stad Aelia Capitolina aan bod. De reconstructietekeningen zijn weer indrukwekkend, al is veel hypothetisch - van het oude Jeruzalem is maar weinig bewaard gebleven. De vertaling is helaas niet door een deskundige nagezien, zodat de weer…Lees verder

Over Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door EmDee


Jacques Martin (Straatsburg, 25 september 1921 - Pully, 21 januari 2010) was een Franse striptekenaar. Samen met Hergé en Edgar P. Jacobs wordt hij tot de drie groten van de zogenaamde "Brusselse school" gerekend.

Biografie

Martin kwam uit een familie van vliegtuigbouwkundigen en was afgestudeerd als ingenieur. In zijn jeugd had Martin drie passies: klassieke kunst, stripverhalen en geschiedenis. Hij schreef zich in voor een opleiding aan de school "Kunst en beroep", waar hij een puur technische opleiding kreeg, maar het artistieke nam toch de bovenhand. In 1942 creëerde hij onder het pseudoniem Jam Les Aventures du Jeune Toddy. Hij kreeg interesse in de Grieks-Romeinse oudheid door het lezen van de historische roman Salammbó van Gustave Flaubert.

Na de Tweede Wereldoorlog ging hij naar België en bezocht hij alle uitgevers. Hij ging samenwerken met de graficus Leblicq. Hieruit ontstond het pseudonie…Lees verder op Wikipedia