Boek
Nederlands

Petra

Jacques Martin (auteur), Vincent Henin (illustrator)
Aan de hand van foto's en tekeningen in kleur wordt verteld over de rui͏̈nesteden Petra, Baälbek en Palmyra. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Petra
Auteur
Jacques Martin
Illustrator
Vincent Henin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Petra
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2010
56 p. : ill.
ISBN
9789030363965 (paperback)

Besprekingen

Naast de serie avonturen van Alex van de hand van de legendarische striptekenaar Jacques Martin verschijnt al sinds jaren de begeleidende reeks 'De reizen van Alex' waarin een kleurrijk beeld wordt gegeven van de oude wereld. Zoals de andere delen bestaat ook dit deel uit drie onderdelen: reconstructietekeningen, foto's en begeleidende, informatieve tekst. Het woord vooraf is nog van Jacques Martin, die in januari 2010 overleed. Centraal staat de hoofdstad van het rijk der Nabateeërs, Petra, een van de mooiste plekken ter aarde. Daarnaast komen ook de schitterende ruïnesteden Baälbek en Palmyra en hun geschiedenis uitgebreid aan de orde. Bijzondere aandacht voor koningin Zenobia van Palmyra, die het de Romeinse keizers bijzonder moeilijk maakte. De historisch verantwoorde reconstructietekeningen van Vincent Henin zijn imponerend als het om de weergave van de architectuur gaat. De tekst, ook van Vincent Henin, is informatief, maar leest niet gemakkelijk. Deze reeks is niet alleen inter…Lees verder

Over Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door EmDee


Jacques Martin (Straatsburg, 25 september 1921 - Pully, 21 januari 2010) was een Franse striptekenaar. Samen met Hergé en Edgar P. Jacobs wordt hij tot de drie groten van de zogenaamde "Brusselse school" gerekend.

Biografie

Martin kwam uit een familie van vliegtuigbouwkundigen en was afgestudeerd als ingenieur. In zijn jeugd had Martin drie passies: klassieke kunst, stripverhalen en geschiedenis. Hij schreef zich in voor een opleiding aan de school "Kunst en beroep", waar hij een puur technische opleiding kreeg, maar het artistieke nam toch de bovenhand. In 1942 creëerde hij onder het pseudoniem Jam Les Aventures du Jeune Toddy. Hij kreeg interesse in de Grieks-Romeinse oudheid door het lezen van de historische roman Salammbó van Gustave Flaubert.

Na de Tweede Wereldoorlog ging hij naar België en bezocht hij alle uitgevers. Hij ging samenwerken met de graficus Leblicq. Hieruit ontstond het pseudonie…Lees verder op Wikipedia