Boek
Nederlands

Pompei. Dl. 1

Jacques Martin (auteur), Marc Henniquiau (illustrator)
+1
Pompei. Dl. 1
×
Pompei. Dl. 1 Pompei. Dl. 1
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Aan de hand van foto's en tekeningen in kleur wordt verteld over de Romeinse havenstad Pompei͏̈, die in 79 door een vulkaanuitbarsting werd bedolven. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Pompeji
Titel
Pompei. Dl. 1
Auteur
Jacques Martin
Illustrator
Marc Henniquiau
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Pompéi
Uitgever
[Brussel]:: Casterman, 2004
56 p. : ill.
ISBN
90-303-3092-9

Besprekingen

In de stripserie 'Alex' zijn vele delen verschenen, waarbij steeds opvalt hoe goed Alex' schepper Jacques Martin zich steeds heeft gedocumenteerd. Hier gaat het niet om een nieuw deel van de serie 'Alex', maar om het zesde deel in de begeleidende reeks: 'De reizen van Alex'. Zoals de andere delen bestaat ook dit deel uit drie onderdelen: reconstructietekeningen, foto's en begeleidende, zeer informatieve tekst. Dit deel is een eerste van twee over de stad Pompeï, die in 79 ten gevolge van een uitbarsting van de nabij gelegen vulkaan de Vesuvius totaal werd bedekt met een asregen en zo geconserveerd. Dankzij de opgravingen krijgt de bezoeker van nu reeds een aardig compleet beeld van de oude stad, maar met behulp van de vele reconstructietekeningen in dit album wordt dit beeld belangrijk aangevuld. Aan de orde komen de twee fora (marktpleinen), het theater en het amfitheater, de badhuizen, een aantal grote woonhuizen en werkplaatsen. Ook aan de fresco's wordt aandacht besteed, maar hier…Lees verder

Over Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door EmDee


Jacques Martin (Straatsburg, 25 september 1921 - Pully, 21 januari 2010) was een Franse striptekenaar. Samen met Hergé en Edgar P. Jacobs wordt hij tot de drie groten van de zogenaamde "Brusselse school" gerekend.

Biografie

Martin kwam uit een familie van vliegtuigbouwkundigen en was afgestudeerd als ingenieur. In zijn jeugd had Martin drie passies: klassieke kunst, stripverhalen en geschiedenis. Hij schreef zich in voor een opleiding aan de school "Kunst en beroep", waar hij een puur technische opleiding kreeg, maar het artistieke nam toch de bovenhand. In 1942 creëerde hij onder het pseudoniem Jam Les Aventures du Jeune Toddy. Hij kreeg interesse in de Grieks-Romeinse oudheid door het lezen van de historische roman Salammbó van Gustave Flaubert.

Na de Tweede Wereldoorlog ging hij naar België en bezocht hij alle uitgevers. Hij ging samenwerken met de graficus Leblicq. Hieruit ontstond het pseudonie…Lees verder op Wikipedia