Boek
Nederlands

Meester Jaap gaat nooit verloren

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Meester Jaap gaat nooit verloren
×
Meester Jaap gaat nooit verloren Meester Jaap gaat nooit verloren
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Samen met zijn klas is meester Jaap overgegaan naar groep 7. Ze hebben een fantastisch schooljaar, met veel vrolijkheid, maar ook met ernstige momenten. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 7
Titel
Meester Jaap gaat nooit verloren / Jacques Vriens ; met tek. van Annet Schaap ; 395 F
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 1998
45 p. : ill.
ISBN
90-269-9092-8

Besprekingen

Twintig korte verhalen (eerder verschenen in het jeugdtijdschrift Taptoe) over een vlotte meester en zijn klas. In dit derde deel over Meester Jaap is de leraar met zijn klas mee 'overgegaan' van groep 6 naar groep 7. De leerlingen voelen zich daarom vanaf het begin heel erg thuis, want met Jaap valt veel te lachen, maar hij kan ook heel serieus op allerlei belangrijke zaken ingaan. Bovendien voelt Jaap het meestal haarscherp aan als een bepaald kind een probleem heeft. Het wordt dan ook een goed schooljaar met veel vrolijkheid, maar ook met ernstige momenten. De grappige korte verhalen worden verteld in korte zinnen en ze zijn gedrukt in een duidelijk lettertype en met ruime interlinie, waardoor ze ook heel aantrekkelijk zijn voor minder goede lezers. Bovendien zijn op de rechterpagina's leuke, vrolijk gekleurde tekeningen tegen een gekleurde ondergrond opgenomen, wat het boek een extra plezierig aanzien geeft. (Het enige bezwaar dat men tegen de illustraties zou kunnen hebben is dat…Lees verder

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties