Boek
Nederlands

Meester Jaap

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Meester Jaap
×
Meester Jaap Meester Jaap
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De kinderen uit de groep van meester Jaap vinden het fijn op school, maar er gebeuren ook wel eens minder leuke dingen. Ook dan staat de meester klaar met een grapje. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Extra onderwerp
humor
Titel
Meester Jaap
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 1997
45 p. : ill.
ISBN
90-269-8883-4

Besprekingen

In de klas van meester Jaap gebeurt elke dag iets leuks: een wc-rollengevecht, een boerenkooldiner of een verkleedpartij. Soms gebeuren er ook nare dingen, maar meester Jaap heeft daar vaak een humoristische oplossing voor. Verhalenbundel over een meester van wie ieder kind droomt, over situaties die de lezer zich goed kan voorstellen, maar die meestal (jammer genoeg) net niet echt zullen gebeuren. Ieder verhaal staat op twee naast elkaar liggende bladzijden en kan zowel worden voorgelezen als zelf worden gelezen. Doelgroep is middenbouw basisschool. De tekst vol hedendaagse schoolwoorden is mede door de thema's uitstekend te volgen. De leuke tekeningen in kleur op elke gekleurde rechterpagina zorgen voor een vrolijke, aantrekkelijke uitvoering. De verhalen verschenen eerder in het jeugdtijdschrift Taptoe. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens de schrijver ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties