Dvd
Nederlands

Portret van Ierland

James Galway (uitvoerder), Enya (uitvoerder), The Chieftains (uitvoerder)
Muzikaal portret van Ierland met beelden van het hele land begeleid door muziek van James Galway, Enya en de Chieftains
Onderwerp
Ierland
Titel
Portret van Ierland / performed by James Galway, Enya, The Chieftains
Uitvoerder
James Galway 1939- Enya The Chieftains
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Tapestry Video, 1999
1 dvd-video
Speelduur
54 min.
Aantekening
Zonder commentaar
EAN
8713053001024

Besprekingen

Een muzikaal portret van Ierland. Onder begeleiding van fluitist James Galway, zang van Enya en Ierse folkmusic van de Chieftains worden beelden van Ierland getoond. Tijdens de maanden augustus en september 1989 is hiertoe een cameraploeg door heel Ierland, de Aran Islands en Blanket Islands gereisd die sfeervolle opnamen heeft gemaakt van de kust, bergen, meren, mist etc. Veel opnamen zijn vanuit het vliegtuig in vogelvlucht genomen. Er wordt niet gesproken.

Over James Galway

Sir James Galway (Belfast, 8 december 1939) is een Brits fluitist. Hij geldt als een van de bekendste fluitisten van de 20e eeuw. Zijn bijnaam luidt De man met de gouden fluit.

Opleiding

Galway won zijn eerste prijs toen hij 12 jaar oud was. Hij werkte korte tijd als pianostemmer en kreeg vervolgens een beurs waardoor hij aan de Royal College of Music in Londen kon studeren bij John Francis. Hij studeerde verder aan de Guildhall School of Music bij Geoffrey Gilbert en aan het Conservatoire de Paris bij Gaston Crunelle en Jean-Pierre Rampal. Hij nam ook privélessen bij Marcel Moyse in Marlboro (Vermont).

Activiteiten

Galway speelde aanvankelijk zo'n 15 jaar in symfonieorkesten, aanvankelijk in Britse orkesten als het operaorkest van Sadler's Wells Theatre en de Royal Opera, het BBC Symphony Orchestra, het London Symphony Orchestra en het Royal Philharmonic Orchestra. In 1969 w…Lees verder op Wikipedia