Boek
Nederlands

Steek je vinger in de lucht : de vrolijkste kleuterliedjes

Jan De Smet (auteur), Arne Van Dongen (auteur), Tom Hautekiet (illustrator)
+1
Steek je vinger in de lucht : de vrolijkste kleuterliedjes
×
Steek je vinger in de lucht : de vrolijkste kleuterliedjes Steek je vinger in de lucht : de vrolijkste kleuterliedjes

Steek je vinger in de lucht : de vrolijkste kleuterliedjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
Steek je vinger in de lucht : de vrolijkste kleuterliedjes
Auteur
Jan De Smet 1953- Arne Van Dongen
Illustrator
Tom Hautekiet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2005
35 p. : ill. + cd
ISBN
90-209-6097-0

Besprekingen

Een muzikaal project voor kleuters, met Woody Guthrie - een heuse beroemdheid (1912-1967) - als geestelijk vader. Woody was de inspirator van Bob Dylan en Bruce Springsteen en dat is ook te horen. Woody schreef naast jaren vijftig pop ook kinderliedjes en werd zo de inspirator voor de Nederlandse bewerkers ervan: Jan De Smet, Arne van Dongen en Geert Waegeman. Je moet wel erg van Amerikaanse folkmuziek en de ukulele houden voordat je je kind deze cd dagelijks wilt laten horen. En het zal waarschijnlijk door de muziekstijl uit 1950 komen dat alle nummers nogal op elkaar lijken. Maar liefst vijftig authentieke muziekinstrumenten worden ingezet waaronder mandoline, derbuka, mondharp, washboard, mondharmonica en contrabas. De teksten zijn echt heel leuk door hun simpelheid: veel woorden worden vaak herhaald en betreffen herkenbare kleuterthema's met een knipoog (titels van liedjes zijn o.a.: Droog bed, Wakker, Zwemmie zwem). Het bijgeleverde boekje is vrolijk en mooi vormgegeven en kleurr…Lees verder

Over Jan De Smet

Jan Alfons Constantijn De Smet (Duffel, 13 april 1953) is een Vlaams musicus, zanger, accordeonist, ukelelespeler en componist. Hij is vooral bekend als gezicht van de groep De Nieuwe Snaar.

Biografie

De Smet werkte tweemaal samen met Marc de Bel onder de vlag van Behoud de Begeerte. In 1997 met het programma Geletterde Mensen 10 en in 2004 met de voorstelling JAMAJAMA.

Op Radio 2 van de VRT leverde De Smet bijdragen voor Radio Robinson, Het Genootschap, op Studio Brussel voor Brieven uit de Wereld en Het Ministerie van Miserie, en op Radio 1 voor Het Vermoeden, Neem Je Tijd, Het Vrije Westen, en De Nieuwe Wereld. Klara wijdde op 1 april 1999 een programma van twee uur aan zijn Kierewiete Muziekarchief.

De Smet staat ook bekend als een groot verzamelaar van platen en cd's, meer bepaald muzikale curiosa en (al dan wel of niet doel…Lees verder op Wikipedia