Boek
Nederlands

Maxime : misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!

Jan Dijkgraaf (auteur)
+1
Maxime : misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!
×
Maxime : misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig! Maxime : misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!

Maxime : misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!

Memoires van Maxime Meiland.
Titel
Maxime : misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig!
Auteur
Jan Dijkgraaf
Taal
Nederlands
Uitgever
[Eesterga]: Uitgeverij Osjato, 2023
223 p., [30] p. platen
ISBN
9789083096674 (paperback)

Besprekingen

Net als in de eerder verschenen biografie Martien* (de vader van Maxime) en Erica** (haar moeder) heeft Jan Dijkgraaf er ook nu weer voor gekozen om de hoofdpersoon te laten vertellen in de ik-vorm. We kennen de familie onder de naam de Meilandjes en wat opvalt is dat ze geen van allen een blad voor de mond nemen. Met een ongekende openheid en tot in detail vertelt Maxime over haar heel heftige leven. De enorme eenzaamheid die ze als kind ervaren heeft en alle ellende die haar overkomen is in haar jonge jaren zullen de lezer verrassen. Veel details over haar leven komen nu pas naar buiten. Zoals het sexueel misbruik en de wijze waarop ze volledig ontspoorde. Ze spaart zichzelf, maar ook haar omgeving, niet en doet geen poging om haar minder goede kanten te verbloemen. Er valt niets te lachen in dit boek want het is een heftig en indringend verhaal. Het middenkader bevat een aantal zwart-wit foto's die een opgroeiende Maxime laten zien. Door de geboorte van haar eerste kind en de terug…Lees verder

Over Jan Dijkgraaf

CC BY 3.0 - Foto van/door screenshot

Jan Dijkgraaf (Rotterdam, 9 augustus 1962) is een Nederlandse columnist en publicist.

Levensloop

Dijkgraaf begon zijn journalistieke carrière in 1982 als verslaggever/redactiechef van het Rotterdams Nieuwsblad en de Haagsche Courant. Vanaf 1992 was hij in diverse functies werkzaam bij het weekblad Panorama. Daarna was hij onder meer hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro (2002-2006) en het vakblad Management Team (2006-2008) en tv-recensent bij de gratis krant Sp!ts. Op 5 januari 2009 werd Dijkgraaf hoofdredacteur van opinieweekblad HP/De Tijd.

Op 1 augustus 2010 ging Dijkgraaf als hoofdredacteur en radiopresentator aan de slag bij de nieuwe publieke omroep PowNed. Binnen twee maanden legde hij de functie van hoofdredacteur weer neer. Het radioprogramma Echte Jannen bleef hij tot september 2011 als freelancer presenteren.

Op 3 december 2016 werd bekend d…Lees verder op Wikipedia