Boek
Nederlands

Sporten is leuk!

Jan Maillard (auteur)

Sporten is leuk!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Bumba zich verveelt, stelt Bambalu voor om te gaan sporten. Bumba heeft er weinig zin in, maar ze proberen allerlei sporten uit. En Bumba hij wordt steeds enthousiaster! Hoog, smal hardkartonnen prentenboek met felgekleurde tekeningen en veel flapjes.Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Sport
Extra onderwerp
Sport (jeugd verhalend)
Titel
Sporten is leuk!
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2021
[16] p. : ill.
ISBN
9789462775466 (hardback)

Besprekingen

Als Bumba zich verveelt, stelt Bambalu voor om te gaan sporten. Hij heeft er weinig zin in, maar ze proberen allerlei sporten uit zoals tennis, basketbal en voetbal. En Bumba wordt steeds enthousiaster, hij wil nog veel meer sporten uitproberen! Een hardkartonnen prentenboek in langwerpig, staand formaat (26 cm) uit de omvangrijke reeks over het altijd in geel pakje gestoken clowntje Bumba. Vanaf 2004 verschijnen zijn avonturen op tv op KetNet en Z@ppelin. De dikke, zwartomlijnde platte afbeeldingen in felle primaire kleuren hebben weinig details. Elke spread bevat twee flapjes van dun karton, waaronder slechts een afbeelding staat die inhoudelijk weinig toevoegt. De voorleestekst staat in kleine blokken in de illustraties, in een vetgedrukte letter. Het taalgebruik is vrij stijf, maar het bevat weinig moeilijke woorden. Het boek met twee afgeronde hoeken is wat groot om vast te houden voor jonge kinderen. Geschikt om kinderen te laten kennismaken met allerlei sporten, voor het beoefe…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia