Boek
Nederlands

De charmeur

Jan Terlouw (auteur), Sanne Terlouw (auteur)
Een ten onrechte veroordeelde bioloog start na zijn vrijlating een onderzoek naar de vreemde dood van een vriend van zijn dochter.
Extra onderwerp
Detective
Titel
De charmeur
Auteur
Jan Terlouw Sanne Terlouw
Taal
Nederlands
Editie
9de dr.
Uitgever
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2008
302 p.
ISBN
9789046800423 (paperback)

Besprekingen

Bioloog Job Reders heeft door een fout van justitie jaren onterecht wegens moord vastgezeten. Als hij vrij is, vraagt een vriendin van zijn dochter hem te onderzoeken of de dood van haar vriend Gerard een natuurlijke dood of moord is. Samen met dochter Leonie start hij het onderzoek, niet in de weg gezeten door de inspecteur die kampt met een schuldgevoel vanwege de onterechte veroordeling. Onderhoudende 'whodunnit' van Jan Terlouw en zijn dochter Sanne met een liefdevol samenwerkende bioloog en zijn dochter in de hoofdrol. Hoewel er vrij veel personages langskomen, de politie ongeloofwaardig coöperatief is en de ontknoping wel erg gekunsteld tot stand komt (de summiere informatie op de achterzijde van het boek wijst helaas al richting dader), blijft dit een tot het eind toe prettig lezend boek voor de volwassen lezer die houdt van puzzelen à la Agatha Christie. Normale druk.

Over Jan Terlouw

Jan Cornelis Terlouw (Kamperveen, 15 november 1931) is een Nederlandse schrijver en voormalig politicus voor D66.

Jeugdjaren

Jan Terlouw werd geboren als het tweede kind van Jan Cornelis Terlouw sr. en Grietje Terlouw-Stein. Zijn zus was anderhalf jaar ouder. Hierna werden er in het gezin Terlouw nog drie kinderen geboren, onder wie een tweeling.

De familie verhuisde na Jans geboorte een aantal keer kort na elkaar. Terlouw groeide op in de Veluwse dorpen Garderen en Wezep, waar zijn vader Gereformeerde Bonds-predikant was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef het gezin Terlouw in Wezep, een periode die een grote invloed op Jan Terlouws persoonlijke ontwikkeling had. Jan Terlouw maakte van zeer nabij de deportatie van een joodse klasgenoot mee en enkele bombardementen. Duitse legerofficieren hadden vanaf 1941 inkwartiering in het huis van de Terlouws. Tijdens de hongerwinter hielp hij langskomende trekkers.

Jan T…Lees verder op Wikipedia