Boek
Nederlands

Het boek van de ruimtevaart

Jan Van Der Veken (auteur), Ilja Van Braeckel (auteur), Stijn Ilsen (andere)
+1
Het boek van de ruimtevaart
×
Het boek van de ruimtevaart Het boek van de ruimtevaart
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lees van alles over de ruimtevaart, zoals hoe een raket de ruimte in komt en welke gebruiksvoorwerpen voor de ruimtevaart zijn uitgevonden. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart
Titel
Het boek van de ruimtevaart / [tekst en illustraties] Jan Van Der Veken
Auteur
Jan Van Der Veken 1975- Ilja Van Braeckel
Andere
Stijn Ilsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
97 p. : ill.
ISBN
9789401484602 (hardback)

Besprekingen

Een leerzaam boek over de ruimtevaart, met weetjes zoals hoe snel een raket moet vliegen om in de ruimte te raken, hoe wetenschappers het heelal in kaart brengen, dat de vlucht van Joeri Gagarin maar 108 minuten duurde, dat de experimenten van testpiloot John Stapp ervoor zorgden dat wij nu een autogordel dragen en dat NASA een geheime boodschap in binaire code had gezet op de parachute van de Marsrover Perseverance. In duidelijke en luchtige stijl geschreven. Ruim voorzien van fraaie, gestileerde, enigszins stripachtige kleurenillustraties. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.Jan Van Der Veken (1975) is een Belgische illustrator en auteur. Hij illustreert voor verscheidene kranten en tijdschriften, waaronder The New Yorker. Eerder verschenen van hem 'Het vliegtuigenboek*' en 'Het botenboek**'.

Over Jan Van Der Veken

Jan Van Der Veken (Gent, 10 april 1975) is een Belgisch illustrator. Hij studeerde grafische vormgeving en typografie aan het Sint-Lucas Instituut te Gent, waar hij onder meer les kreeg van Ever Meulen. Hij ontwikkelde al snel een eigen karakteristieke stijl, die onder meer geïnspireerd is op de atoomstijl. Hij is gespecialiseerd in het maken van boekomslagen en affiches, maar hij illustreert ook voor verscheidene kranten en tijdschriften, waaronder The New Yorker. Hij was tevens Turnhouts stadstekenaar voor het jaar 2007. In 2013 verscheen een monografie van zijn werk, getiteld Fabrica Grafica, naar de naam van zijn atelier. In 2016 won hij de Cultuurprijs van de Stad Gent.

Externe links

  • De website van Jan Van Der Veken
  • ComicHouse - Jan Van Der Veken
Lees verder op Wikipedia