Een timide en kwetsbaar meisje groeit in de 18e eeuw op bij haar rijke oom.
Titel
Mansfield park
Auteur
Jane Austen
Inleider
Amanda Vickery
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2014
XII, 560 p.
ISBN
9780099589280

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

In deze vroeg-achttiende-eeuwse Engelse roman volgen we de jeugd en huwbare jaren van de timide en kwetsbare Fanny Price, dochter van arme ouders die opgroeit in het gezin van haar rijke oom Sir Thomas Bertram, Heer van Mansfield Park. Fanny krijgt via tal van intriges haar droomprins, die haar bovendien nog meesteres van Mansfield Park maakt. Kostelijke ironie, prachtige typeringen en flitsende dialogen hebben dit boek opmerkelijk fris gehouden. Tot het klassiek karakter ervan draagt ook het fraaie tijdsbeeld van de periode 1811-13, Engeland aan de vooravond van Waterloo, bij. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal in de Vintage Classics serie met een ineliding van Amanda Vickery. Kleine maar duidelijke letter, ruime marge.

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Levensloop

Austen groeide op in een hecht gezin in de lagere regionen van de Engelse adel. Ze werd voornamelijk onderwezen door haar vader en oudere broers. Ook leerde ze veel door veel te lezen.

In 1783 volgde ze haar oudere zus Cassandra naar een internaat in Oxford. Toen in die school een ziekte uitbrak, verhuisden ze naar So…Lees verder op Wikipedia