Dvd
Engels

Star Wars. [Episode VII], The force awakens

J.J. Abrams (regisseur), Anthony Daniels (acteur), Carrie Fisher (acteur)
Na de overwinning van de rebellen komt uit de restanten van het Keizerrijk een nieuwe bedreiging voort: de First Order. De rebellenalliantie gaat op zoek naar de verdwenen Luke Skywalker.
Titel
Star Wars. [Episode VII], The force awakens
Regisseur
J.J. Abrams
Acteur
Anthony Daniels Carrie Fisher Harrison Ford Mark Hamill Adam Driver
Scenarist
George Lucas
Uniforme titel
Star Wars : Episode VII : The force awakens
Taal
Engels
Uitgever
Lucasfilm, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
132 min.
Aantekening
Taalkeuze: Frans, Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418563752

Besprekingen

Amerikaanse sf-film (2015) van J.J. Abrams. Met Carrie Fisher, Mark Hamill, Harrison Ford (Indiana Jones, Witness), Adam Driver (Paterson, Marriage story), Daisy Ridley, John Boyega en Oscar Isaac (Ex machina, A most violent year). Zevende deel uit de Star Wars-franchise en vervolg op episode III: Revenge of the Sith (2005). Kylo Ren en de sinistere First Order herrijzen uit de as van het Keizerrijk. Luke Skywalker wordt vermist, dus moeten Rey, woestijnjutter, en Finn, een ex-Stormtrooper, samen met Han Solo en Chewbacca de enige hoop op vrede in het sterrenstelsel gaan zoeken. Beoordeling IMDb: 7,9. Kevin Toma (Volkskrant 16-12-’15): ‘Missie geslaagd: met het vakkundig gemaakte, even opwindende als liefdevolle The Force Awakens heeft Abrams de Star Wars-saga nieuw leven ingeblazen.’ Jim Pedd (Filmtotaal 16-12-’15): ‘Iets minder verwijzingen naar het verleden hadden The Force Awakens een perfecte voortzetting van de franchise gemaakt. Dat mocht niet zo zijn, maar al met al is het een…Lees verder

Over J.J. Abrams

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

J.J. Abrams, ook wel aangeduid als Jeffrey Abrams, volledige naam Jeffrey Jacob Abrams (New York, 27 juni 1966) is een Joods-Amerikaans film- en televisieproducent, filmschrijver, pianist, filmcomponist en filmregisseur alsmede acteur.

Abrams groeide op in Los Angeles. Hij volgde lessen op het Sarah Lawrence College in Bronxville. Zijn vader Gerald W. Abrams is ook televisieproducent.

Televisie

Films

Overig verschijnen

Abrams hield op de TED-bijeenkomst van maart 2007 een presentatie over waar zijn liefde voor mysterie vandaan komt.

Externe link

  • (en)  J. J. Abrams in de Internet Movie Database