Als Kyle zijn spaargeld kwijt raakt door een advies op te volgen van televisiepresentator Lee Gates valt hij binnen met een pistool en een bomgordel tijdens een live-uitzending van de show van Gates.
Onderwerp
Beurs, Hebzucht, Macht
Titel
Money Monster
Regisseur
Jodie Foster
Componist
Dominic Lewis
Acteur
George Clooney 1961- Julia Roberts Jack O'Connell
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
95 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609652444

Besprekingen

Thriller van Jodie Foster (The beaver; Orange is the new black) met topacteurs Julia Roberts en George Clooney. Lee Gates is de gladde presentator van een populaire show waarin beleggingsadviezen worden gegeven. Tijdens zijn live-show valt een man met een pistool binnen, die Gates een bomgordel omhangt en een uitleg eist voor het feit dat hij al zijn spaargeld is kwijtgeraakt nadat hij een advies van Gates opvolgde. Achter de schermen zet opnameleider Patty de uitzending voort en communiceert via een oortje met Gates. De recensenten geven 2-3 sterren en zijn het erover eens dat de film 'niet uit de verf komt'. Bor Beekman (Volkskrant 13-5-'16): 'Jodie Foster tuigt haar eerste thriller bekwaam op. De studio fungeert als snelkookpan: spannend, soms ook onverwacht grappig. Met een grimassende George Clooney als tv-kwal die rap aan kleur verliest zodra hij dan toch, in sneltreinvaart, een beter mens moet worden. Ook de gegijzelde show ondergaat zo'n transitie: van entertainment tot onderz…Lees verder

Over Jodie Foster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Alicia Christian (Jodie) Foster (Los Angeles, 19 november 1962) is een Amerikaanse actrice, regisseur en producent. Ze werd op veertienjarige leeftijd voor het eerst voor een Oscar genomineerd voor haar bijrol in Taxi Driver, waarna ze het beeldje daadwerkelijk won in zowel 1989 (voor The Accused) als in 1992 (voor The Silence of the Lambs). In 1995 werd ze nog eens genomineerd voor een Oscar voor haar hoofdrol in Nell. Foster won daarnaast meer dan veertig andere acteerprijzen, waaronder meerdere Golden Globes, BAFTA Awards, Saturn Awards en Premi David di Donatello, een Independent Spirit Award, een People's Choice Award, een Screen Actors Guild Award, een European Film Award, een National Board of Review Award en een Rembrandt. In 2013 won ze ook de Cecil B. DeMille Award op de Golden Globes, voor haar gehele filmcarrière. In 2016 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Biografie

Foster bez…Lees verder op Wikipedia