Dvd
Engels

Trespass

Joel Schumacher (regisseur), David Buckley (componist), Nicolas Cage (acteur)

Trespass

Joel Schumacher (regisseur), David Buckley (componist), Nicolas Cage (acteur)
Een diamanthandelaar en zijn vrouw en dochter worden gegijzeld door amateurinbrekers. De een is een psychopaat, de ander heeft een vriendin die niet van de drugs kan afblijven, dus willen ze een grote slag slaan.
Extra onderwerp
Actiefilms, Misdaadfilms
Titel
Trespass
Regisseur
Joel Schumacher
Componist
David Buckley
Acteur
Nicolas Cage Nicole Kidman Liana Liberato
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 87 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045228545

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 2011 van Joel Schumacher (Batman forever; 8mm), met steracteurs Nicolas Cage en Nicole Kidman. Een diamanthandelaar en zijn vrouw en dochter worden gegijzeld door amateurinbrekers. De een is een psychopaat de ander heeft een vriendin die niet van de drugs kan afblijven, dus willen ze een grote slag slaan. De meningen in de pers lopen erg uiteen. André Waardenburg (NRC 4-1-'12) geeft slechts 1 (van 5) balletjes: 'In plaats van het zwakke scenario visueel te verhullen, maakt regisseur Joel Schumacher (...) het erger. (...) Schaamteloze kitsch die de lachspieren niet kietelt, maar bruut aanvalt. En met een moraal die wee maakt: ontberingen brengen het gezin weer bijeen.' Eric Koch (Telegraaf 5-1-'12) geeft echter 3 1/2 ster (van 5): 'Regisseur Schumacher, eerder zeer op dreef in het geestverwante Phonebooth, heeft de beschikking over gelauwerde acteurs en een slim script. Een aantal verrassende omslagen geven zijn genrefilm bovendien iets van een eigen identiteit…Lees verder

Over Joel Schumacher

Joel Schumacher (New York, 29 augustus 1939 - aldaar, 22 juni 2020) was een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Filmografie

  • 2011 - Trespass
  • 2010 - Twelve
  • 2008 - Blood Creek
  • 2007 - The Number 23
  • 2004 - The Phantom of the Opera
  • 2003 - Veronica Guerin
  • 2002 - Phone Booth
  • 2002 - Bad Company
  • 2000 - Tigerland
  • 1999 - Flawless
  • 1999 - 8MM
  • 1997 - Batman & Robin
  • 1996 - A Time to Kill
  • 1995 - Batman Forever
  • 1994 - The Client
  • 1993 - Falling Down
  • 1991 - Dying Young
  • 1990 - Flatliners
  • 1989 - Cousins
  • 1987 - The Lost Boys
  • 1985 - St. Elmo's Fire
  • 1983 - D.C. Cab
  • 1981 - Th…Lees verder op Wikipedia